De ce aproape 10.000 de oameni s-au mutat în Floreşti în ultimiul deceniu

De ce aproape 10.000 de oameni s-au mutat în Floreşti în ultimiul deceniu

În ultimii 10 ani, în comuna Florești au fost ridicate 16.300 de locuințe, în timp ce în Cluj-Napoca –s-au construit doar 12.400. În ultimul an, prețul mediu al apartamentelor din Florești a rămas relativ constant. A crescut în august, ca în fiecare an, datorită studenților, tot mai mulți de la an la an, dar, chiar și așa, prețul mediu de 830 de euro pe metru pătrat este mult mai mic decât în Cluj-Napoca (1.492 euro/mp), scriu jurnaliştii de la Monitorul.

Specialiștii în imobiliare spun că apartamentele din Florești vin „la pachet” cu plusuri, dar și cu minusuri.

Pe lângă avantajul prețului, locuințele din Florești au suprafețe mari, sunt modern compartimentate (spații generoase de locuit, dar bucătăriile sunt adesea deschise, iar dormitoarele mai mici), cei ce le locuiesc sunt preponderent tineri (veți vedea mai puține butoaie de varză murată în garaj, spre exemplu J).

Majoritatea celor care se mută în Floreşti sunt tineri aflați la început de drum și care sunt ajutați de programul „Prima Casă”, deoarece nu dispun de un avans mai mare de 5%. În plus, ei găsesc în Florești și avantaje pe care municipiul Cluj-Napoca nu le oferă: apartamente cu o cameră sau două mai mici, a căror suprafață se încadrează în criteriile pentru acest tip de creditare (sub 50mp).

„Cel mai mare avantaj este acela de a putea achiziționa un apartament într-un imobil nou construit, la un preț mult mai avantajos decât în Cluj-Napoca. Principalul dezavantaj al Floreștiului este traficul.” – Ioana Farkas, agent Blitz.

CITIŢI AICI ÎNTREAGA ANALIZĂ

Proiectul Oncos Parc din Floreşti/Cluj-Napoca este amplasat pe una dintre cele mai ofertante şi mai mari suprafeţe de teren compacte disponibile pentru investiţii imobiliare în zona municipiului Cluj-Napoca.

Localizat excelent, la ieşirea din municipiul Cluj-Napoca şi la intrarea în comuna Floreşti, pe drumul european ce leagă Clujul de Oradea, Oncos Parc se află la distanţe convenabile de principalele puncte de interes din Cluj-Napoca

Accesul rapid şi facil la Oncos Parc este conferit de şoseaua cu patru benzi de circulaţie dintre Cluj-Napoca şi Floreşti, de accesul secundar în strada Abatorului, dar şi de reţeaua metropolitană de transport în comun.

Oncos Parc va aduce pe piaţă 588 de apartamente cu 1, 2, 3 şi 4 camere, în imobile cu regim de înălţime P+3, respectiv P+6, şi un număr de 645 de locuri de parcare.

Proiectul prevede funcţiuni complementare precum spaţii comerciale, un parc cu vegetaţie matură, o grădiniţă, o sală de sport cu piscină interioară, spa, jacuzzi şi sală de fitness, un teren de fotbal, unul de baschet şi o pistă de alergare.

Din punct de vedere al adresabilităţii, pe partea de locuire Oncos Parc vizează cumpărătorii din clasa mijlocie, cu venituri constante, reprezentată de familiile tinere „young professionals”, sau persoane din regiune (judeţele Alba, Sălaj, Mureş, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud) care dispun de fonduri pentru investiţii imobiliare în zone cu potenţial, în vederea plasării fondurilor sau exploatării apartamentelor prin închiriere.

MAI MULTE DESPRE PROIECTUL ONCOS PARC, AICI

DISTRIBUIE