Florești vs Cluj-Napoca. De ce să cumperi o locuinţă în cea mai mare comună din România

Florești vs Cluj-Napoca. De ce să cumperi o locuinţă în cea mai mare comună din România

Tot în ultimii 10 ani, în Florești au fost finalizate peste 16.300 de locuințe, în timp ce la Cluj-Napoca s-au construit 12.400. Creșterea populației și a numărului de locuințe noi a luat amploare începând cu anul 2007, datorită rentabilității pentru constructori și a sistemului de creditare.

Avantajele unei locuințe în Florești comparativ cu Cluj-Napoca

„Cel mai mare avantaj este acela de a putea achiziționa un apartament într-un imobil nou construit, la un preț mult mai avantajos decât în Cluj-Napoca. În ceea ce privește evaluările realizate de către bancă pentru creditare, în Florești apartamentele sunt evaluate la prețul lor de vânzare-cumpărare, spre deosebire de Cluj Napoca, unde se știe că evaluările făcute de experți sunt diminuate cu câteva procente bune”, explică Ioana Farkas, agent Blitz.

În ultimul an, prețul mediu pe metru pătrat la apartamentele din Florești a rămas relativ constant, suferind o creștere în luna august 2018, datorită numărului mare de studenți care au nevoie de un spațiu de locuit în timpul anului universitar. Față de luna precedentă, prețul mediu a crescut 15 euro/mp, de la 815 la 830. Chiar și așa, prețul este semnificativ mai redus decât în Cluj-Napoca, unde prețul mediu în luna august, conform Indicelui Blitz, a fost de 1.492 euro/mp.

Pe lângă avantajul evident al prețului, locuințele din Florești vin la pachet și cu alte plusuri, relevante atunci când cumpărătorul ia decizia:

  • Suprafețele generoase ale apartamentelor
  • Compartimentarea modernă a acestora
  • Populația preponderent tânără

Profilul cumpărătorului

Majoritatea clienților care își caută o locuință în Florești este reprezentată de tineri aflați la început de drum și care accesează cu preponderență creditul Prima Casă, deoarece nu dispun de un avans mai mare de 5%.

Cu toate acestea, specialiștii Blitz au observat anumite tipare și în funcție de perioada anului sau de numărul de camere preferat. Claudia Rus, agent Imobiliar Blitz, oferă mai multe detalii:

„În funcție de sezon, cele mai bine vândute apartamente sunt cele cu 2 și 3 camere iarna și primăvara, iar cele cu 1 și 2 camere vara și toamna. Acest lucru se explică prin faptul că, în general, iarna și primăvara caută să achiziționeze familiile tinere cu copii, iar vara și toamna părinții studenților care vin la facultate și românii din afară pentru investiție.”

---------------------------------

DESPRE ONCOS PARC:

Proiectul Oncos Parc din Floreşti/Cluj-Napoca este amplasat pe una dintre cele mai ofertante şi mai mari suprafeţe de teren compacte disponibile pentru investiţii imobiliare în zona municipiului Cluj-Napoca.

Localizat excelent, la ieşirea din municipiul Cluj-Napoca şi la intrarea în comuna Floreşti, pe drumul european ce leagă Clujul de Oradea, Oncos Parc se află la distanţe convenabile de principalele puncte de interes din Cluj-Napoca

Accesul rapid şi facil la Oncos Parc este conferit de şoseaua cu patru benzi de circulaţie dintre Cluj-Napoca şi Floreşti, de accesul secundar în strada Abatorului, dar şi de reţeaua metropolitană de transport în comun.

Oncos Parc va aduce pe piaţă 588 de apartamente cu 1, 2, 3 şi 4 camere, în imobile cu regim de înălţime P+3, respectiv P+6, şi un număr de 645 de locuri de parcare.

Proiectul prevede funcţiuni complementare precum spaţii comerciale, un parc cu vegetaţie matură, o grădiniţă, o sală de sport cu piscină interioară, spa, jacuzzi şi sală de fitness, un teren de fotbal, unul de baschet şi o pistă de alergare.

Din punct de vedere al adresabilităţii, pe partea de locuire Oncos Parc vizează cumpărătorii din clasa mijlocie, cu venituri constante, reprezentată de familiile tinere „young professionals”, sau persoane din regiune (judeţele Alba, Sălaj, Mureş, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud) care dispun de fonduri pentru investiţii imobiliare în zone cu potenţial, în vederea plasării fondurilor sau exploatării apartamentelor prin închiriere.

MAI MULTE DESPRE PROIECTUL ONCOS PARC, AICI

DISTRIBUIE