Floreştiul imobiliar, în topul suburbiilor din România

Floreştiul imobiliar, în topul suburbiilor din România

Potrivit unui studiu realizat recent de compania de consultanță Coldwell Banker România și citat de Imobiliare.ro, în anul 2017, cea mai mare pondere a locuințelor finalizate în cele mai mari opt piețe rezidențiale ale țării – incluzând aici și regiunea București–Ilfov – au fost amplasate în localitățile limitrofe marilor orașe. Este vorba, mai exact, de o pondere de aproximativ 54% din totalul livrărilor din aceste zone, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). Această tendință se explică atât prin raritatea terenurilor pretabile pentru construcția unor proiecte rezidențiale (de amploare), cât și prin prețurile prohibitive ale celor care se găsesc totuși.

„Localitățile limitrofe marilor orașe regionale continuă să atragă cea mai mare pondere a finalizărilor de locuințe noi deoarece oferă terenuri pentru construcții în parametri rezonabili de preț și un grad redus de birocrație în autorizarea lucrărilor de construire, comparativ cu marile orașe, unde autoritățile locale sunt mai puțin prietenoase, iar vânzătorii de terenuri au de multe ori așteptări nerealiste privind prețul terenurilor propuse spre vânzare. Prețurile nerealiste sunt o consecință a faptului că în orașe precum Timișoara, Iași, Cluj–Napoca (foto), se aplică proporția 80%-20% când vine vorba de concentrarea terenurilor bune în portofoliile unui grup restrâns de proprietari. În situația în care cererea cu oferta pentru terenuri centrale sau semicentrale se vor întâlni, vom asista la o majorare a segmentului middle-market și în marile orașe din România și la o evoluție calitativă a conceptelor ce stau la baza proiectelor de la periferia marilor orașe”, explică Bogdan Voica, CEO Coldwell Banker România.

Localitățile limitrofe cu cele mai locuințe livrate în 2017 sunt Bragadiru (București), Dumbrăvița (Timișoara), Florești (Cluj–Napoca), Cisnădie (Sibiu) și Năvodari (Constanța), fiecare dintre acestea depășind pragul de 1.000 de unități locative finalizate.

De menționat este că, în ultimii 11 ani, în Florești au fost date în folosință aproape 18.000 de locuințe, adică mai mult decât în oricare dintre marile orașe analizate – cu excepția Bucureștiului.

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient. Află mai multe despre ONCOS PARC, unul dintre cele mai interesante proiecte imobiliare propuse pentru Florești 

 

 

DISTRIBUIE