Despre proiect

Oncos Parc, un proiect imobiliar al ONCOS S.A.
Concept arhitectural: Dico şi Ţigănaş
Promovat de: Sagga - branding, pr & communication, marketing

Despre proiect

Proiectul Oncos Parc din Floreşti/Cluj-Napoca este amplasat pe una dintre cele mai ofertante şi mai mari suprafeţe de teren compacte disponibile pentru investiţii imobiliare în zona municipiului Cluj-Napoca.

Despre proiect

Localizat excelent, la ieşirea din municipiul Cluj-Napoca şi la intrarea în comuna Floreşti, pe drumul european ce leagă Clujul de Oradea, Oncos Parc se află la distanţe convenabile de câteva dintre principalele puncte de interes din Cluj-Napoca:

 • 1,6 km (2 minute de mers cu maşina) faţă de Metro
 • 2,6 km (3 minute de mers cu maşina) de centrul comercial Polus (Vivo Shopping Center)
 • 5,4 km (11 minute de mers cu maşina) de centrul comercial Platinia
 • 6 km (12 minute de mers cu maşina) de stadionul Cluj Arena şi Sala Polivalentă
 • 7 km (15 minute de mers cu maşina) de centrul municipiului Cluj-Napoca
 • 8,4 km (9 minute de mers cu maşina) de Autostrada Transilvania (Nodul Gilău)
 • 8,8 km (17 minute de mers cu maşina) de gara CFR
 • 10,4 km ( 19 minute de mers cu maşina) de centrul comercial Iulius Mall
 • 15 km (26 minute de mers cu maşina) de Aeroportul Internaţional Cluj
 • 18,1 km (22 minute de mers cu maşina) de lacul Tarniţa
 • 45,8 km (53 de minute de mers cu maşina) de staţiunea de ski Muntele Băişorii
 • 47,3 km (56 de minute de mers cu maşina) de zona de agrement Fântânele - Beliş
 • 600 de metri (7 minute de mers pe jos) de viitorul Spital Regional de Urgenţă*
  *obiectiv public aflat în stadiu de proiect

Accesul rapid şi facil la Oncos Parc este conferit de şoseaua cu patru benzi de circulaţie dintre Cluj-Napoca şi Floreşti, de accesul secundar în strada Abatorului, dar şi de reţeaua metropolitană de transport în comun.

În conceptul actual, propus de arhitecţii de la Dico şi Ţigănaş, Oncos Parc va aduce pe piaţă 588 de apartamente cu 1, 2, 3 şi 4 camere, în imobile cu regim de înălţime P+3, respectiv P+6, şi un număr de 645 de locuri de parcare.

Despre proiect 26

Proiectul prevede funcţiuni complementare precum spaţii comerciale, un parc cu vegetaţie matură, o grădiniţă, o sală de sport cu piscină interioară, spa, jacuzzi şi sală de fitness, un teren de fotbal, unul de baschet şi o pistă de alergare.

Din punct de vedere al adresabilităţii, pe partea de locuire Oncos Parc vizează cumpărătorii din clasa mijlocie, cu venituri constante, reprezentată de familiile tinere „young professionals”, sau persoane din regiune (judeţele Alba, Sălaj, Mureş, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud) care dispun de fonduri pentru investiţii imobiliare în zone cu potenţial, în vederea plasării fondurilor sau exploatării apartamentelor prin închiriere.

Context şi caracteristicile pieţei

 • Tipul pieţei imobiliare: în dezvoltare, caracteristică suburbiilor oraşelor cu peste 300.000 de locuitori (Cluj-Napoca)
 • Peste jumătate dintre locuinţele livrate în România în 2017 în cele mai mari şapte pieţe rezidenţiale au fost în proiecte amplasate în localităţile limitrofe marilor oraşe, potrivit unui raport întocmit de către compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică
 • Peste jumătate (54%) din locuinţele finalizate în 2016 în cele mai mari şapte pieţe rezidenţiale din România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Sibiu şi Braşov) au fost în localităţile limitrofe marilor oraşe.
 • Dintre cele 27.273 de locuinţe finalizate în 2017 în cele mai mari şapte pieţe din România, doar 12.417, sau 46%, au fost amplasate în interiorul oraşelor, 14.856 (54%) fiind amplasate în localităţile limitrofe.
 • Piaţă care o depăşeşte ca volum pe cea din Cluj-Napoca: În ultimii 10 ani au fost finalizate 16.300 de locuinţe în Floreşti, comparativ cu 12.400 în Cluj-Napoca.

Analiza sitului şi a zonei

Situl studiat de biroul de arhitectură Dico şi Ţigănaş, care a realizat conceptul Oncos Parc, este amplasat pe strada Avram Iancu, în extremitatea estică a localităţii Foreşti, lângă unitatea militară şi în proximitatea unor dotări comerciale şi de cazare aflate în imediata vecinătate a oraşului Cluj-Napoca. Printre acestea amintim Polus Center, Metro, West City Hotel, showroom-uri şi alte dotări de interes public.

Despre proiect

În acest moment, pe terenul din studiu, în suprafaţă de aproximativ 55.140 mp, îşi desfăşoară activitatea  societatea comercială Oncos SA, iar studiul presupune relocarea în totalitate, eventual în etape, a activităţii de producţie. Pe lângă sit, adiacent cu malul Someşului Mic, se regăseşte şi reţeaua aeriană municipală de înaltă tensiune.

Despre proiect

Standardul acestui proiect se doreşte a fi peste oferta imobiliară a dezvoltatorilor din zonă. Dotări precum spa, gym, piscine, terenuri de sport, grădiniţă, spaţii comerciale şi servicii, la care se adaugă aspectul architectural al clădirilor, al spaţiilor verzi şi căilor de acces aduc ansamblului Oncos Parc un plus de valoare care îl diferenţiază de concurenţă şi îl aşează într-o poziţie de top în rândul dezvoltărilor imobiliare în curs de realizare în Floreşti și Cluj-Napoca.

Despre proiect

Ansamblul imobiliar se adresează tuturor segementelor de piaţă, dar va fi extrem de atractiv în rândul tinerilor, prin designul modern şi prin poziţia faţă de dotări de mari interes (Polus / Vivo Shopping Center) şi proximitatea de Cluj-Napoca.

DISTRIBUIE